Lasten unelmamuseo Tallinnassa - Lentosatama

Kävimme Tallinnan päiväristeilyllä lasten kanssa ja kun tiesimme, että aikaa ei ole kuin neljä tuntia maissa niin valitsimme kohteeksi Lentosatama -merimuseon. (Viroksi Lennusadam). Lentosatama merimuseo sijaitsee parin kilometrin päästä Viking Linen terminaalista eli on hyvällä säällä käveltävissä lasten kanssa noin vartissa. Taksi maksaa noin viisi euroa. 
Museo on avattu jo vuonna 2012, mutta meille uusi tuttavuus varmaan johtuen siitä, että lapsemme ovat nyt siinä iässä, että heille täältä löytyy tekemistä ja kokemista. Museo on toteutettu hienosti interaktiivisesti ja aikuisille löytyy paljon nähtävää ja koettavaa. Pienin neitokaisemme (kohta kaksi vuotta) onneksi nukkui juuri päiväuniaan kun menimme museoon. Tätä museota suosittelisin ehkä noin 5-vuotiaasta ylöspäin.

Museossa lapsilla on mahdollisuus esimerkiksi päästä sisälle oikeaan sukellusveneeseen, ajaa lentokonesimulaattorilla, ohjata pienoisveneitä vedessä ja kokeilla sotilasasuja sekä ampua oikealla aseella lentokoneita pelissä. Museo on toteutettu lapsia ajatellen eli kaikkeen saa koskea ja kaikea saa kokeilla itse. 
Museon takana on vielä höyryjäänmurtaja, johon pääsee lipun hinnalla vierailemaan. Meillä esikoinen (8 vuotta) meni isänsä kanssa murtajaan ja itse jäin kakkosen ja neitokaisen kanssa leikkimään kivaan pieneen laivaleikkipuistoon siksi aikaa. Museon toisesta kerroksesta lapset saavat myös tehtävävihkon, mitä voi tehdä museossa tai myöhemmin.
Lennusadam, Vesilennuki 6, 10415 Tallinna
xx Saga

Ei kommentteja