Ensikertalaisena kahden viikon valmistautumisella puolimaratonille

Iloinen kilpailuvoitto arvonnasta yllätti minut ja voitin kerrankin jotain! Voitto sai kyllä tämän rouvan hieman epäröimään, koska palkinto oli osallistumisoikeus Helsinki City Runille. Valmistautumisaikaa tasan kaksi viikkoa. Ennen tätä mukavaa voittoa olin käynyt varmaankin noin kolmisen kertaa hölkkäilemässä puolisen tuntia koko tämän kuluneen vuoden aikana. Kaivelin tietoa internetistä puolimaratonista, kun en sellaista matkaa ole koskaan elämässäni juossut. Löysin hyviä treeniohjeita, miten sohvaperunasta pääsee puolimaraton kuntoon kahdeksassa viikossa. Niin kahdeksassa ja minulla on kaksi viikkoa aikaa lähtöön ja ohjelmissa painotettiin ettei viimeisillä parilla viikolla enää pysty kuntoaan kohottamaan kummoisesti ja painotettiin lepoa. Lepäilyhän sopii minulle varsin mainiosti.

Kaksi viikko sitten oli pakko testata, että jaksanko edes juosta 15 kilometriä, koska jos tämä matka ei onnistuisi, puolimaraton olisi lähes mahdotonta juosta läpi. Yllätyksekseni 15 kilometriä taittui melko helposti ja vauhtikin oli melko hyvä eli 1,5 tuntia kun ottaa huomioon juostut kilometrit tänä vuonna, mitä siis on kertynyt alle parikymmentä.

Aloin noudattamaan sohvaperunan treeniohjetta parilta viimeiseltä viikolta ja juoksukilometrejä on nyt parissa viikossa kertynyt noin 50km ja parin päivän päästä olisi tarkoitus mennä kokeilemaan puolimaratonin hölkyttelemistä läpi. Jännittää, miten jaksan. Parin viikon aikana olen myös tehnyt hieman ostoksia tähän uuteen harrastukseeni liittyen eli ostin Spibeltin musiikkilaitteen ja avainten kuljettamiseen sekä TomTomin urheilukellon, josta pystyn seurata nopeutta ja sykettä. Nyt olen vain katsellut puhelimesta SportTrackeristä vauhtia ja reittiä. Katsotaan miten menee!

xxSaga

Ei kommentteja